Julia Stegeman -harp

Volgens de ouders van Julia Stegeman zong zij al voordat zij kon praten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Julia, toen zij op negen jarige leeftijd harp ging spelen, daarbij ging zingen. Zij wist toen nog niet dat zingen en daarbij spelen op de harp in de Keltische landen eeuwenlang traditie is geweest. Dat besef kwam pas toen zij een Schotse harpiste hoorde zingen en spelen en helemaal gegrepen werd door het repertoire.
Cursussen in de Keltische landen waren het gevolg en het vertellen, spelen en zingen bij de harp werd een tweede natuur. Geïnspireerd door de prachtige mythen en sagen en de muziek uit deze landen heeft zij een breed repertoire opgebouwd dat zij regelmatig ten gehore brengt naast het klassieke harp repertoire dat zij ook beheerst.
Tijdens haar conservatorium opleiding in Den Haag waar zij klassieke (pedaal)harp studeerde gaf zij al menige cursus op de Keltische (kleine) harp, en nog steeds is dat een jaarlijks terugkerende bezigheid.
Naast haar uitvoeringspraktijken werkt zij ook als vakleerkracht muziek op een basisschool, geeft zij schoolconcerten en is zij methodiekdocent aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een veelzijdig musicus in de traditie van de barden uit vroeger tijden: uitnodigend, vertellend, meeslepend, ontroerend en uitbundig.
Laat u door Julia meenemen naar de landen waar de legenden nog springlevend zijn en de muziek ook zonder woorden verhalen verteld.

Julia Stegeman

Luister Klassiek

Luister Keltisch